دانشجوی کارشناسی ارشد اخلاق اسلامی دانشگاه معارف اسلامی.
چکیده: (9 مشاهده)
اسلام به عنوان کاملترین دین آسمانی توجه خاصی به تمام جوانب حیات انسان داشته و هر آنچه جهت رشد مطلوب و رسیدن به شکوفایی استعدادهای جسمی و روحی، ضروری است را مد نظر قرار داده است که بحث غذا و تغذیه در قرآن نمونهای از آن است. از آنجا که رابطه نزدیک و متقابلی میان جسم و روح انسان وجود دارد، یکی از عوامل تأثیرگذار بر رفتارهای اخلاقی انسان تغذیه است. شکر مُنعم، پرهیز از اسراف و رعایت اعتدال و میانهروی، خوردن طیبات و دوری از خبائث، از جمله ملاحظات اخلاقی تغذیه است که رعایت آنها افزون بر جسم، بر اخلاق فرد نیز تأثیرگذار است. این امر مورد تایید علم اخلاق و پزشکی است. بنابراین استفاده از خوراکیها و نوشیدنیها مانند استفاده از سایر نعمتهای خداوند اگر به انگیزه شکر و انجام عمل صالح باشد، علاوه بر ارزش مادی آن و تأمین نیازهای جسمی انسان، دارای ارزش مثبت اخلاقی و معنوی خواهد بود و کمال معنوی انسان را به همراه خواهد آورد. در غیر این صورت دارای ارزش منفی است.